برس­ های صنعتی مدل­ های مختلفی دارند که هر یک از نظر کاربرد، فرم، نوع فرچه و دسته با یکدیگر متفاوتند. این محصولات در تجهیزات و صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، دارویی، قطعه­ سازی، کارخانجات آرد، لاستیک­ سازی، تجهیزات کارواش و قالی­شویی، جواهرسازی، کاشی و سرامیک، سنگ، ماشین­ آلات سنگین، لوازم خانگی و صدها موارد دیگر کاربرد دارند. جنس و ضخامت فرچه براساس نوع کاربرد و کارایی آن انتخاب می­شود.

در گذشته برس ­ها بیشتر به­ صورت سنتی تولید می­ شدند، ولی با تأسیس شرکت برس صنعتی پاسارگاد این کار به صورت صنعتی تبدیل شد. شرکت برس پاسارگاد انواع برس ­های صنعتی را در 8 گروه مختلف با نهایت کیفیت تولید و به بازار عرضه می­کند که عبارتند از: برس سیلندری (غلتکی یا استوانه­ ای)، برس روتاری، برس دیسکی، برس تخت، برس تسمه­ ای، برس نواری (برس استریپ) که هر کدام در ادامه شرح داده می­شود.

  • برس سیلندری

عمده ­ترین برس­ های مورد استفاده در صنایع، برس سیلندری است که با نام­ های دیگری مانند برس استوانه­ ای یا غلطکی نیز در بین مصرف­ کنندگان شناخته می­شود. وظیفه این برس­ ها در موارد مختلف شست­ و شو، پولیش و یا جداسازی ذرات باقی­مانده بر روی قطعات تولیدی و یا تجهیزات انتقال به­ وسیله حرکت دورانی است. این برس­ ها معمولاً به­ صورت استوانه ه­ای توخالی هستند که روی استوانه با منوفیلامنت­ ها یا متریال­ هایی مثل سیم فولادی، سیم استیل، کنف، موی حیوانی (یال اسب) مواد پلی ­آمید، پلی ­پرولین، پت، نایلون 6.6، نایلون 6، نایلون 12-6 پوشیده شده است. استوانه­  های توخالی با این الیاف پوشش داده می­شوند و به صورت روتاری، در صنعت از آنها استفاده می­شود که با چرخاندن این برس ها سطح کار تمیز می­ شود. بیس برس­ های سیلندری از پلی اتیلن، پلی­  آمید، پلی­ پروپلین، پی­ وی ­سی و سیلیکون کارباید ساخته می­شود.

برس ­های سیلندری از نظر طراحی معمولاً به صورت جناغی، مارپیچ (scrow)، جناغی پیوسته، شطرنجی، موازی، و مورب ساخته می­شوند.

برس سیلندری در استخر شنا و پرورش ماهی نیز کاربرد دارند. برس‌های سیلندری هم خاصیت ضد سایش دارند و هم عملیات شست­ و شو را به­ خوبی انجام می‌دهند. به همین دلیل به آنها فرچه‌ ضد سایش می­گویند. برس‌های سیلندری در اندازه‌ها و طرح‌های مختلف ساخته شده و با توجه به ابعادشان مصارف گوناگونی دارند.

برس سیلندری از نظر کاربرد

این برس ­ها از متداول­ترین برس ­های صنعتی هستند که در اکثر صنایع مثل معادن، کارخانه ­های کاشی و سرامیک، صنایع غذایی به ­طور گسترده، صنایع فولاد، شیشه­ های دوجداره ساختمانی و خودرو، باندهای فرودگاه، ماشین­ های نظامی، دستگاه ­های نانوایی یا چانه­ گیر خمیر، ماشین­ آلات شیرینی ­پزی، بیسکویت ­سازی، ماشین­ های چاپ، و بسته ­بندی صنایع دام و طیور، شیلات، صنایع نوشیدنی و آب­ های معدنی، دستگاه ­های واکس برقی، سورتینگ میوه. شست ­و شوی هویج، سیب­ زمینی، سبزیجات و صیفی­ جات، الک ­های صنعتی، تسمه نقاله یا بلت­ پاک­ کن­ ها، دستگاه­ های قالی­شویی، تجهیزات نظامی، خطوط تولید ایزوگام، پوشال­ سازی، فراوری کنف و پنبه و …

  • برس روتاری

این برس­ها از نظر ظاهر تقریباً مشابه برس­ های سیلندری هستند، ولی با طول کمتر. برس روتاری استوانه­ های توخالی هستند که با مواد پلی­ پروپلین پوشیده می­شوند. از نظر بیس هم مانند برس­ های سیلندری و از نظر کاربرد در صنایع کاشی و سرامیک، صنایع غذایی و معادن، صنایع کاشی وسرامیک، سنگ، تولید نئوپان و ام­دی­اف، ماشین­سازی، چرم، پوشال­ سازی، صنایع غذایی، داروسازی و بسیاری از صنایع دیگر مورد استفاده هستند.

  • برس دیسکی

برس­ های دیسکی صفحات مدوری هستند که منوفیلامنت­ ها در کف صفحه دیسکی و روی مقطع دایره ­ای شکل آنها تافت (کاشت) می­ شوند. این برس ­ها در سایزهای مختلف تولید شده و پایه آنها اغلب از مواد فشرده­ شده، مقاوم و سبک ساخته شده و استحکام زیادی دارند تا بتوانند مدت­ های طولانی قابل استفاده باشند. الیاف و متریال­ های مورد استفاده در این برس شامل: سیم فولادی، سیم استیل، کنف، موی حیوانی (یال اسب) مواد پلی­ آمید، پلی ­پرولین، پت، نایلون و چوب و ام ­دی ­اف است.

مهمترین کاربرد برس دیسکی در صنایع قالی­شویی، شیشه ­های دوجداره، دستگاه­ های ماشین ­آلات نظافتی (scribber) ماشین ­آلات نساجی و مبل­ شویی است. فیلامنت این برس­ ها با طول عمر بالا انتخاب شده و بیشتر برای تمیزکردن سطوح صاف به کار می­روند و در مواردی نیز برای واکس و جلادادن محصولات در مرحله بسته­ بندی استفاده می­شوند.

  • برس تخت

متداول ترین محصولاتی که بین برس­ های صنعتی طرح­ های بسیار متنوعی دارند برس ­های تخت هستند. برس های تخت اغلب در اشکال چهار ضلعی به ابعاد مختلف طراحی و تولید می شوند. پایه این برس ­ها از مواد پلیمری یا چوب در اندازه ­های مختلف طراحی و تولید می­شود. تنوع و اندازه این برس­ ها صنعتگران را قادر خواهد ساخت که در هر زمینه ­ای در خط تولید از آن استفاده کنند.

کاربرد برس صنعتی تخت

این برس در کارخانه­ های نساجی، صنایع غذایی، بسته­ بندی، ماشین ­های چاپ، صنعت ساختمان، ورق­ کاری، رنگ، برش­کاری، چرم­ سازی و بیشتر در پانچ­ های CNC ماشین­ آلات پروفیل UPVC و شیشه­  های دوجداره کاربرد دارد.

  • برس نواری (برس استریپ)

برس­ های نواری عرض کم و طول زیاد دارند. بیشترین کاربرد آنها به صورت درزگیر، خاک­ گیر یا خاک­روب و برای ایزوله­ کردن بین دو فضاست. این محصول به صورت طولی حداکثر 2 متر تولید می­شود. برس­  های طولی در صنایع کاشی و سرامیک، پله­ های برقی، صنایع غذایی، درب و پنجره دوجداره، درب سالن­ های تولید، سردخانه، داروسازی، پالایشگاه ­ها و پتروشیمی و صنعت فولاد، صنایع رنگ، چاپ، صنایع غذایی، کاشی و سرامیک، شیشه و معادن کاربرد دارند.

بیس برس­ های استریپ معمولاً از ورق های فلزی تشکیل شده که به صورت ناودانی (به شکل حرف U بسته) بوده و الیاف وسط آنها قرار می­گیرد. این برس با طول­ های مختلف تولید می­ شود که بیشترین ابعاد قابل تولید 3 متر است. این فرچه را می­توان با هولدر به مشتری تحویل داد.   مواد آن ها بیشتر PET، پلی ­آمید، کنف و موی حیوانی است. بیس کار از ورق ­های گالوانیزه خودرویی تشکیل شده است و نگهدارنده آنها سیم­ های STANDLIS STIL  است. این برس ­ها شامل پلیمری، تامپیکو یا کنفی است. بیشترین کاربرد آنها در صنایع چوب و ام ­دی­ اف است. برس­ های تامپیکو با استفاده از سنباده هم تولید می­شوند که به صورت طولی به بازار عرضه می­شوند.  برس استریپ با موی حیوانی از موی یال و دم اسب تهیه می­شود.

برس­ های سیمی 2 نوع هستند. برس­ های سیمی فولاد زنگ نزن و برس­ های سیمی فولادی معمولی. این برس­ ها در رک­ های مخابراتی، تابلوهای برق، اتاقک ­های کنترل کارخانه­ ها، درزگیر، درزگیر درب ­های ساختمان و پارکینگ، مجتمع­ های تجاری (درب­ های برقی) کاربرد دارند.

برس سیمی بیشتر در معادن کاربرد دارد. صنایع فولاد، نیروگاه­ های حرارتی، صنایع ام­ دی­ اف، نئوپان، ماشین­ آلات فراوری حبوبات و جو پرک از این برس­ ها به صورت گسترده استفاده می­کنند.

  • برس تسمه­ ای

برس­ های تسمه ­ای تنها برس­ های انعطاف­ پذیری هستند که عملیات تافت آنها معمولاً روی تسمه­ های اورتان یا لاستیک انجام شده و تا طول 50 متر نیز تولید می­شوند. این برس ­ها روی یک محور چرخنده نصب می ­شوند و به صورت افقی یا عمودی بر سطح کار قرار می­گیرند. بیشترین کاربرد آنها در صنایع کاشی و سرامیک، ماشین­ آلات تونل ­های ضدعفونی ­کننده، پارکینگ­ های اتوماسیون، مجتمع ­های تجاری، فرودگاه ­ها و … است.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *